Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Σπιτική Λεμονάδα

Με αρμπαρόριζα..μνήμες..γεύσεις...παιδικά χρόνια..

Υλικά
1/2 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό
7 ποτήρια χυμό από φρέσκο λεμόνι
Τις φλούδες 2 λεμονιών (με όσο λιγότερο άσπρο μπορείτε)
10 φύλλα αρμπαρόριζα

Εκτέλεση
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Από την ώρα βρασμού μετράμε 8 λεπτά.Και σβήνουμε την φωτιά.

Αφήνουμε το σιρόπι να παγώσει και προσθέτουμε την φρεσκοστημένη λεμονάδα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αρχίζουμε να την περνάμε από το σουρωτήρι.
Δύο τρεις φορές από απλό σουρωτήρι και δύο φορές από τουλπάνι.
Τοποθετούμε σε μπουκάλια και την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και δύο μήνες.

Δοσολογία για να διαλύσουμε την λεμονάδα μας...

1 μέρος λεμονάδα
2 μέρη νερό


Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου