Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια κομμένα χοντρά
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού Κρασί κόκκινο ξηρό
1 κουτί ντοματάκια
αλάτι -πιπέρι
2 μάτσα μάραθο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές.τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια.Μέχρι να μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και τις σουπιές και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί.Όταν εξατμιστεί το μισό περιπου κρασί ρίχνουμε τα ντοματάκια το αλάτι το πιπέρι και το μάραθο. Ψήνουμε γύρω στα τρία τέταρτα αναλόγως τις σουπιές.Επιθυμούμε να είναι μαλακές.
Στο σπίτι μας άλλοι τις προτιμούν μα τηγανητή πατατόυλα...
......Και άλλοι με ρύζι Basmati
Καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου