1/2 κιλό καρυδάκι πράσινο
1/2 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από μισό λεμόνι
6-7 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση
Tρυφερά και μικρά πράσινα καρυδάκια αυτό είναι το μυστικό.Γάντια γιατί βάφουντο δέρμα. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε εξωτερικά τη φλούδα τους.Κόβουμε τις δύο κορυφές από κάθε καρυδάκι. Τα ζεματάμε για 3΄ σε νερό που βράζει. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές τη διαδικασία. Και τέλος τα στραγγίζουμε.
Αφήνουμε κρυώσουν εντελώς. Καρφώνουμε στα 6-7 καρυδάκια από 1 μοσχοκάρφι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα καρυδάκια. Ξαφρίζουμε. Τα βράζουμε για 15' και μετά αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Ξαναβάζουμε το γλυκό στη φωτιά για να δέσουμε το σιρόπι. Αφού δέσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου