Ο Αναστάσιος είναι φίλος και Pastry Chef ...εκτιμώ πολύ τον ίδιο σαν άνθρωπο και βέβαια τις γλυκές δημιουργίες του...που θα έχουμε την χαρά να μοιράζεται μαζί μας στο το EvaInTasteland
Ο Θεσσαλονικιός και η Κρητικιά λοιπόν!!
Υλικά
3 φύλλα ζελατίνης
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 ml γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
Ξύσμα απο μισό λεμόνι
180 γρ λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
1 βανίλια
Προαιρετικά για το γαρνίρισμα
Φρέσκα κόκκινα φρούτα
Σιρόπι καραμέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Βάζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν καλά.
*Ταυτόχρονα βάζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος κ ξύσμα λεμόνι σε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράσουν.
*Μόλις βράσουν κατεβάζουμε απ τη φωτιά την κατσαρόλα κ ρίχνουμε μέσα κ τις ζελατίνες που έχουν ήδη μαλακώσει,στραγγίζουμε καλά να μην έχουν νερό κ τις ενσωματώνουμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα αυγοδάρτη .
*Αφού ενωθουν καλά ζελατίνες,γάλα κ κρέμα γάλακτος ,ρίχνουμε τέλος κ την λευκή σοκολάτα κ τη βανίλια κ ενσωματώνουμε καλά με το ραβδομπλέντερ.
*Βάζουμε το μίγμα σε μία κανάτα ή κ με μία κουτάλα και γεμίζουμε τα φορμάκια της πανακότας.
* Τοποθετούμε τα μπωλάκια με την πανακότα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.
*Μόλις πήξει καλά,βγάζουμε απ το ψυγείο ξεφορμάρουμε βαπτίζοντας τα μπολάκια μέσα σε ζεστό νερό.
*Σερβίρουμε σε πιάτο ριχνοντας απο πανω σιρόπι καραμέλας ή φρέσκα φρούτα.
Tips
Αν θέλετε να φτιάξετε . .εκμεκ πανακότας . .γεμίστε τα φορμάκια αφήνοντας ένα δάχτυλο κενο στο φορμάκι. . .αφήστε να παγώσει καλά κ πρίν τα ξεφορμάρετε συμπληρώστε το φορμάκι μέχρι πάνω με σιροπιασμένο καταϊφι κ σερβίρεται ρίχνοντας απο πάνω υπέροχο Κρητικό μέλι. .
Μία συνταγή του Pastry Chef
Αναστάσιου Αθανασιάδη
Photo Credit: http://www.mykitchenstories.com/συνταγή-για-ιταλική-πανακότα/ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή