Μεγάλωσα μέσα σε αρτοζαχαροπλαστεία...οπότε δικαιούμαι να πω..40 χρόνια φούρναρης..έχω ψήσει...
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ καλαμποκάλευρο
100 γρ χωριάτικο(ζυμωτό)
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
250-300 γρ νερό (με το μάτι)
2κ.σ λάδι
Σουσάμι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αλεύρια την μαγιά και ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ελαστική και λεία ζύμη.
Την σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μία φρατζόλα την αλείφουμε με λαδάκι και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετούμε κάτω από το ψωμί ένα ταψάκι με ζεστό νερό.Βάζουμε το ψωμί μας σε αυτή την μορφή στόφας για 30 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανεβάζουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε περίπου για μία ώρα.
Το ψωμί είναι έτοιμο όταν το χτυπήσουμε από κάτω και ακουστεί ο ήχος του κούφιου.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου