Μία εύκολη..αλλά πολύ νόστιμη ζύμη για Pizza..για στόλισμα έχω επιλέξει ντομάτα κόκκινη πιπεριά γραβιέρα ροδέλες ελιάς βασιλικό και ελαιόλαδο...εσείς βάλτε ότι αγαπάτε πιο πολύ!!!
Για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι ολική άλεσης
25 γρ. φρέσκια μαγιά
200 ml.νερό χλιαρό
100ml.γάλα χλιαρό
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.σ.κοφτή αλάτι
Ζεσταίνουμε λίγο το νερό και το γάλα,διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη με τα υγρά και αφήνουμε την μαγιά να γίνει...περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά το αλεύρι με το αλάτι.Ζυμώνουμε και αφήνουμε περίπου μία ώρα να διπλασιαστεί το ζυμάρι.Ανοίγουμε σε 5-6 πίτσες ατομικές με τα δάχτυλα για να γίνει αφράτη η ζύμη ή με τον πλάστη για να γίνει λεπτή και τραγανή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου