Ταξιδεύοντας στο Κρητικό Πέλαγος με τον Νίκο μας παρουσιάζει μία παραδοσιακή συνταγή σουπιάς μαγειρεμένης στα ξύλα...
Ο Νίκος Μπραγουδάκης μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα δοκιμάζει την τύχη και τις δυνάμεις του σε ένα απο τα καλύτερα Εστιατόρια στο Ντουμπάι.
Το Mythos Koyzina & Grill Restaurant
Αυτό που με εντυπωσίασε γνωρίζοντας τον,είναι ότι ειναι ψαράς και κυνηγός οπότε όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν είναι κάποιος που απλά μαγειρεύει...είναι αυτός που όταν θέλει, μπορεί και να επιλέξει τι θα μαγειρέψει..βουνό ή θάλασσα...κυνήγι ή ψάρι...
Παιδί της Κρητικής Γής που γνωρίζει και μας βοηθάει να μάθουμε τα μικρά μυστικά του.
5 σουπιές
250 Ml ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό (μαζεμένο απο την θάλασσα)
Πιπέρι μαύρο σε κόκκους
1/2 κ.γ λευκό σπασμένο στο γουδί
2 κρεμμύδια μέτρια
χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι μαιντανό
Τις Σουπιές τις έχουμε ακαθάριστες με το κόκκαλο και πλυμένες με θαλασσινό νερό.
Σε ένα τηγάνι ειδικό για ξύλα ρίχνουμε το λάδι το οποίο είναι έτοιμο σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε τις σουπιές και μετά απο ένα λεπτό το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το αλατοπίπερο.
Τις σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.Όταν το κόκκαλο και το δόντι απο τις σουπιές βγαίνει μόνο τουτότε είναι έτοιμες και τις ροδίζουμε λίγο ακόμη ξεσκέπαστες.Σβήνουμε με χυμό λεμόνι και στο τέλος βάζουμε το ξύσμα το μαιντανό και τον μάραθο(πολύ ψιλοκομμένα) .
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου