1/2 κιλό πιπεράκια μικρά
500 ml λευκό ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο
20 κόκκους πιπεριού
500 ml νερό βραστό
3 κ.σ αλάτι χοντρό
Πλένουμε πολύ καλά τα πιπεράκια μας ,τα βάζουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε και κρατάμε 500 ml από αυτό που έβραζε προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και τοποθετούμε τα πιπεράκια σε αποστειρωμένα βάζα.Ρίχνουμε το νερό με το ξύδι και το αλάτι.Περιμένουμε να κρυώσουν και τα κλείνουμε με το καπάκι.
Χτες έβλεπα στη λαϊκή τέτοια πιπεράκια και το άφησα για προσεχώς. Στην επόμενη θα πάρω λίγα μιας κι εγώ τα καυτερά δεν τα θέλω αλλά θα κάνω το χατίρι και πάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφή