Τόσο απλή τόσο νόστιμη που δεν ξανάγινε!!
600 γρ νερό
200 γρ χυμό πορτοκάλι
400 γρ ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ καρύδα
ξύσμα από περγαμόντο
600 γρ νερό
200 γρ χυμό πορτοκάλι
400 γρ ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ καρύδα
ξύσμα από περγαμόντο
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη...προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι
Μόλις σφίξει προσθέτουμε την καρύδα και το περγαμόντο
Μοιράζουμε σε φορμάκια και παγώνουμε
Γαρνίρουμε με σάλτσα πορτοκάλι
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
1300 γρ χυμό πορτοκάλι
1 τμχ. βανίλια φυσική
30 γρ. ξύσμα από πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλα
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. πορτοκάλι, κομμένο σε «φιλέτα»
Κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαίρι ξύνουμε από μέσα τους σπόρους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, τους σπόρους και το κλωνάρι της βανίλιας, την κανέλα, το ξύσμα και τη ζάχαρη και βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το μισό υγρό.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό, το προσθέτουμε στον χυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε το πορτοκάλι.
Καλή Επιτυχία !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου