Ένα χταπόδι λιαστό ψαρεμένο από τον Chef στα μαγευτικά νερά της Μιλάτου.Η γεύση του είναι συνώνυμη του καλοκαιριού και της αύρας της θάλασσας.Σε κάθε μπουκιά κρύβεται ο ήλιος που το έλιασε η αλμύρα της θάλασσας που το έψησε..και ο αέρας που το χάιδευε...
Ένα χταπόδι ενάμιση κιλό περίπου
50 ml ελαιόλαδο
500 ml κρασί λευκό
50 ml μηλόξυδο
5 κόκκους πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Πρέπει να λιαστεί το χταπόδι τουλάχιστον 4 μέρες.Κόβουμε τα πλοκάμια και τα τυλίγουμε σε ρολάκια ένα ένα.
Σε μία ανοιχτή χαμηλή κατσαρόλα τους δίνουμε δυνατό χρώμα με το ελαιόλαδο και αφού ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά.Αφού κρυώσει το τελειώνουμε στα κάρβουνα.
Για την φάβα μας
300 γρ κουκιά
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από λεμόνι
1 ξερό κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι ροζ σε κόκκους
Αφού μουλιάσουμε τα κουκιά σε νερό για 24 ώρες,τα βάζουμε να βράσουν καλά. Όταν βράσουν τα πιέζουμε με ένα πιρούνι και αρχίζουμε να τα κάνουμε πουρέ.Προσθέτουμε ελαιόλαδο το λεμόνι και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα μαζί με το κρεμμύδι. Στολίζουμε με ροζ πιπέρι.
Ντρέσινγκ χταποδιού
Από το ζωμό του χταποδιού που κρατήσαμε βάζουμε λίγο ξύδι, λίγο λεμόνι και 1 κ.γ μαραθόσπορο.
Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και βάζουμε και ένα παγάκι μέσα στη σάλτσα μας ! έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου