1.500 γραμμ. πατάτες
1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ βούτυρο κρύο
αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.Σε μία κατσαρόλα τις καλύπτουμε με κρύο νερό.Βάζουμε ένα κρεμμύδι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να ψηθούν, περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθος τους. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από το νερό και τις περνάμε στο μύλο λαχανικών αν δεν έχουμε με ένα αυγοδάρτη τις πολτοποιούμε και δουλέυουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.Προσθέτουμε σιγά σιγά τα κομματάκια από το παγωμένο βούτυρο (κρατάμε 1 κομμάτι για το τέλος). Το κρύο βούτυρο έχει την ιδιότητα πάνω στη καυτή πατάτα να τις δίνει αυτή τη μεταξένια υφή . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στο τέλος προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την ζεστή κρέμα γάλακτος. Αλατίζουμε πιπερώνουμε ρίχνουμε το τελευταίο κομματάκι βούτυρο και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου