1 πακέτο Φ. Βηρυττού
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα (Χρησιμοποιώ Κερκύρας)
Κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1200 μλ γάλα εγώ χρησιμοποίησα φρέσκο κατσικίσιο
4 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
5 Αυγά
1 βανίλια στικ
Σιρόπι: 2φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό 1 φλούδα λεμονιού
Κρέμα
Βράζουμε το γάλα με την ζαχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε την μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία. Κόβουμε το φύλλο δημιουργόντας τέσσερις λωρίδες.Βουτυρώνουμε καλά το κάθε φυλλαράκι και τυλίγουμε μπουρεκάκι και τα βάζουμε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180° C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σιρόπι
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και την φλούδα λεμονιού . Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά, βγάζετε τη φλούδα και περιχύνουμε τα χλιαρά μπουρέκια με χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνουμε να ρουφήξουν σιροπάκι 1 ώρα και τα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου