"Ότι και να έχεις ...στο γένει."
Έτσι συνήθιζε να λέει η κυρά-Στέλλα η Σφακιανή.
Και έστηνε την κατσαρόλα. Αν και ζούσε από το '70 πια στον Πειραιά δεν ξέχναγε το γιατρικό της.
Ότι, μα ότι και να είχαν οι γειτόνοι έτρεχαν στην κυρά-Στέλλα να τους φτιάξει το Ρακόμελο να σταματήσει ο παλιόβηχας, ο πονόκοιλος, το συνάχι.
Και το΄μαθε και σε μένα...Σαν να ακούω την φωνή της...
"Το κάρδαμο μην ξεχνάς..να καρδαμώσει ο ασθενής και να βγει στο κέφι".
Σήμερα ένας φίλος μου ζήτησε την συνταγή και εγώ θυμήθηκα ότι δεν το έχω ανεβάσει στο μπλογκ...
Δικό σας!
1 λίτρο τσικουδιά
4 σπόρια κάρδαμο
4 καρφάκια γαρύφαλλο
4 ξύλα κανέλα
5 κουταλιές θυμαρίσιο μέλι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το μέλι σε χαμηλή φωτιά.
Ζεσταίνουμε απλά,προσθέτουμε το μέλι δεν τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Κατεβάζουμε όταν λιώσει το μέλι.
Κατεβάζουμε πριν την βράση και αφήνουμε το ρακόμελο να κρυώσει με τα μπαχάρια του.
Αν θέλουμε σερβίρουμε ζεστό κατευθείαν,διαφορετικά σουρώνουμε και φυλάσσουμε το ¨γιατρικό" μας σε γυάλινο μπουκάλι. Το πίνουμε σε θερμοκρασία δωματίου,
Ζεστό το χειμώνα και παγωμένο το καλοκαίρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου