Το γιουβετσάκι αγαπημένο και νόστιμο φαγητό...ειδικά αν έχεις πήλινο να το ψήσεις μέσα...Θαύμα...ζουμερό...Μούρλια..το τρώνε όλοι..ΟΛΟ!!
Ένα ολόκληρο κοτόπουλο
50 γρ βούτυρο
1 κονκασέ ντοματάκι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
10 κόκκους μπαχάρι 1 ξύλο κανέλας
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ Ελαιόλαδο
Ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ βούτυρο για το τελείωμα.
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο ,σηκώνουμε σαν τσεπούλα την πέτσα του στο σημείο που είναι το στήθος και αφού έχουμε χωρίσει στα δύο το βούτυρο,το αλείφουμε εσωτερικά.Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο ζουμερό το στεγνό σημείο του στήθους.
αλατίζουμε πιπερώνουμε και το βάζουμε στο φούρνο.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα μπαχάρια και την κανέλα με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ντοματάκι, αλατοπιπερώνουμε ,και συμπληρώνουμε περίπου 3 φλυτζάνια νερό.
Προσθέτουμε την νερουλή σάλτσα στο κοτόπουλο και ψήνουμε στου 200.
10 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο προσθέτουμε το κριθαράκι μας και ανακατεύουμε συχνά μην μας κολλήσει. Κλείνουμε τον φούρνο όταν το κριθαράκι είναι ψημένο αλλά κρατάει στο δόντι και προσθέτουμε το βούτυρο..
Το βγάζουμε και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.Το αφήνουμε να μπομπάνει (ξεκουραστεί) και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη γραβιέρα ή φέτα...ή ακόμη και σκέτο..είναι τόσο νόστιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου