Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Φρέσκο λουκάνικο στο φούρνο με Hot Σάλτσα!


Μία φωτογραφία με τα υλικά που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα πιάτο..αρκετά καυτερό.

1 λουκάνικο 700 γρ ή πολλά λουκάνικα
1 πράσο μόνο το άσπρο
2 πιπεριές πράσινες
1 ντομάτα σε καρέ κομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 Red Hot Chili Peppers
1 ντοματάκι κονκασέ περασμένο σε μπλέντερ
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι


Τσιγαρίζουμε τα πράσα και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την πιπεριά και τη σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη . Όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα και στην συνέχεια το ντοματάκι...αλατοπιπερώνουμε και όταν πάρει βράση η σάλτσα μας ρίχνουμε τις καυτερές πιπεριές και τα κλωναράκια της ρίγανης.
Παράλληλα ψήνουμε στο φούρνο το λουκάνικο μας.
Επιλέγω να ψήνω πάντα το λουκάνικο στο φούρνο όταν πρόκειται να το συνοδεύσω με σάλτσα.
Δεν το βουτάω μέσα να το ψήσω γιατί συνήθως πανιάζει.

Ρύζι για συνοδευτικό 
1 κρεμμύδι 
1 κ.σ κουρκουμά
1 φλ ρύζι
2 φλ ζωμό ή νερό βραστό
2 κ.σ βούτυρο
αλάτι-πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.
Όταν τσιγαριστεί το κρεμμύδι ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό.Ρίχνουμε τον κουρκουμά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.Όταν απορροφάει τα υγρά το ρύζι συμπληρώνουμε.

Σερβίρισμα

Σε μία πιατέλα βάζουμε το ρύζι περιχύνουμε γύρω γύρω την σάλτσα και τοποθετούμε το λουκάνικο επάνω.



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου