500 γρ. μύδια
500 γρ. κυδώνια
500 γρ. κυδώνια
500 γρ γυαλιστερές
6 καραβίδες
500 γρ γαρίδες
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
2 σκ. σκόρδου ολόκληρες
2 σκ. σκόρδου ολόκληρες
1 κρεμμύδι
500 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή
Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τις καραβίδες και τις γαρίδες για 3-4 λεπτά με λίγο νερό.
Αποσύρουμε από την φωτιά αλλά κρατάμε το νερό τους.
Καθαρίζουμε καλά τα μύδια τις γυαλιστερές και τα κυδώνια και τα βάζουμε στην άκρη άψητα.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις σκελίδες με το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε τον πελτέ και
σβήνουμε με τον ζωμό από τις καραβίδες και τις γαρίδες , αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρασί και την τριμμένη ντομάτα,αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε κανονικά την σάλτσα μας, που την θέλουμε λίγο ζουμερή γιατί θα βουτήξουμε στο τέλος τα μακαρόνια μας να ρουφήξουν.
Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τα μύδια,τις γυαλιστερές τα κυδώνια,την καυτερή πιπερίτσα και τις γαριδες και τις καραβίδες,σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα θαλασσινά μας.
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας και τα έχουμε τραβήξει πολύ αλ τέντε...τα προσθέτουμε στην σάλτσα με τα θαλασσινά και τα τελειώνουμε .
Σερβίρουμε ζεστά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου