100 γρ. αμπελοβλάσταρα νερό για το βράσιμο
¾ κούπας ξύδι
½ κούπα νερό
2 κ. γ. χοντρό αλάτι
1 κ. γ. ζάχαρη
5-6 κόκκους πιπέρι
½ σκελίδα σκόρδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελοβλάσταρα.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις βράσει βουτάμε τα αμπελοβλάσταρα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά
Τα σουρώνουμε.
Βάζουμε τα βλαστάρια στο βάζο.
Ζεσταίνουμε το νερό-ξύδι-αλάτι-ζάχαρη.
Ρίχνουμε πάνω από τα βλαστάρια το ζεστό ξυδόνερο το σκόρδο και τους κόκκους το πιπέρι.
Τα καλύπτουμε με 2 κ. σ. ελαιόλαδο . Ανοίγουμε μετά από 4 εβδομάδες.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου