Ο φίλος μου και Chef ....από τους καλύτερους Χρήστος Τζιέρας προτείνει στο site του http://christostzieras.gr/ μία καταπληκτική συνταγή με σολομό σταμναγκάθι και σάλτσα Βότκας...την είδα μου γυάλισε και την τροποποίησα λιγουλάκι με την δική του άδεια και την δική του βοήθεια. Την έφερα λίγο στο πιο Κρητικό της....Δεν έχω λόγια Ευχαριστώ πολύ Χρήστο!!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σολομό
1 κουταλιά σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σφηνάκι τσικουδίά
100 ml. ζωμό
1 κουταλία τυρί κρέμα
200 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο
30 ml. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σφηνάκι τσικουδίά
100 ml. ζωμό
1 κουταλία τυρί κρέμα
200 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο
30 ml. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι αφού αλατοπιπερώσουμε το φιλέτο του σολομού, το σωτάρουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε για 30 δευτερόλεπτα το σταμναγκάθι και το προσθέτουμε στο τηγάνι, βάζοντάς το δίπλα στο σολομό μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη τσικουδιά.
- Προσθέτουμε το ζωμό στη συνέχεια, την κρέμα τυριού και τα ντοματίνια.
- Βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά, συμπληρώνουμε με αλάτι, πιπέρι, άνιθο και σερβίρουμε.
Την κανονική συνταγή (προ Κρητικού πειράγματος) θα την βρείτε εδώ :- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε για 30 δευτερόλεπτα το σταμναγκάθι και το προσθέτουμε στο τηγάνι, βάζοντάς το δίπλα στο σολομό μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη τσικουδιά.
- Προσθέτουμε το ζωμό στη συνέχεια, την κρέμα τυριού και τα ντοματίνια.
- Βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά, συμπληρώνουμε με αλάτι, πιπέρι, άνιθο και σερβίρουμε.
http://christostzieras.gr/syntages/almyres/item/299-solomos-me-tsigariasto-stamnagkathi-kai-krema-vodka
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου