Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Λικέρ Καρυδάκι



40 μέτρια πράσινα καρυδάκια
500 γρ ζάχαρη
1 λίτρο ρακί ή βότκα ή τσίπουρο
10 μοσχοκάρφια
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα καρυδάκια μας και τα κόβουμε στα τέσσερα.Βάζουμε τα μυρωδικά και την ζάχαρη και κλείνουμε το βάζο το οποίο και τοποθετούμε στον ήλιο για 3 μέρες.Προσθέτουμε τη ρακί και το φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος για 2 μήνες.Κουνάμε καθημερινά το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.


Καλή Επιτυχία!!!!

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Καλιτσούνια γλυκά με μυζήθρα δυόσμο και φρέσκες φράουλες!!!


 Εχτές πήγαμε με την Τζέλα στα Χανιά ...Στην ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για να μιλήσουμε για το αγαπημένο μας blog
Τα περισσότερα από αυτά που κεράσαμε την Γωγώ και τον Νίκο τα έχω ήδη ανεβάσει στο blog..όμως θα σας τα υπενθυμίσω


Λικέρ από άνθη πορτοκαλιάς,λεμονιάς,νερατζιάς



Μαρμελάδα μούσμουλο http://evaintasteland.blogspot.gr/2015/05/blog-post_8.html


Σήμερα σας δίνω τα ονειρεμένα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο και φράουλα..και μία από τις επόμενες το θεϊκό κέικ τριαντάφυλλο με επικάλυψη διπλής στρώσης σοκολάτας..και λευκή και γάλακτος..καραμελωμένα αράπικα φιστίκια και γλυκό τριαντάφυλλο!!!
Έτσι γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς τους φίλους!!!

Για την γέμιση

250 γρ νωπή μυζήθρα
15 φυλλαράκια(μόνο) δυόσμο
250 γρ φράουλες
4 κ.σ ζάχαρη

Βάζουμε την μυζήθρα την ζάχαρη και τον δυόσμο και τα φέρνουμε
σε αυτή την μορφή και υφή.



Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις σκουπίζουμε καλά με μία απορροφητική πετσέτα έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου νερό.



Για το φύλλο:

1/2 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι νερό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2-3 κ.σ χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Για το φύλλο ανοίγουμε μία τρυπούλα στη μέση από το αλεύρι και βάζουμε τα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα. 


Όταν θα έχουμε μία ελαστική και αφράτη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1/2 ώρα.
Την μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και αρχίζουμε το άνοιγμα του φύλλου.
Από κάθε φύλλο θα υπολογίσετε να βγάλετε 8 στρογγυλά φυλλαράκια τα οποία θα σχηματίσετε με ένα φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ.
Βάζουμε την γέμιση και από πάνω τοποθετούμε δύο-τρία κομματάκια φράουλα.

 Κλείνουμε καλά πιέζοντας τις άκρες του φύλλου με πιρούνι.

Τέλος τα τηγανίζουμε.



Καλή Επιτυχία!!

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Σολομός με τσιγαριαστό σταμναγκάθι και κρέμα τσικουδιάς



Ο φίλος μου και Chef ....από τους καλύτερους Χρήστος Τζιέρας προτείνει στο site του http://christostzieras.gr/ μία καταπληκτική συνταγή με σολομό σταμναγκάθι και σάλτσα Βότκας...την είδα μου γυάλισε και την τροποποίησα λιγουλάκι με την δική του άδεια και την δική του βοήθεια. Την έφερα λίγο στο πιο Κρητικό της....Δεν έχω λόγια Ευχαριστώ πολύ Χρήστο!!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σολομό
1 κουταλιά σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σφηνάκι τσικουδίά
100 ml. ζωμό 
1 κουταλία τυρί κρέμα


200 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο
30 ml. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Σε ένα τηγάνι αφού αλατοπιπερώσουμε το φιλέτο του σολομού, το σωτάρουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε για 30 δευτερόλεπτα το σταμναγκάθι και το προσθέτουμε στο τηγάνι, βάζοντάς το δίπλα στο σολομό μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη τσικουδιά.
- Προσθέτουμε το ζωμό  στη συνέχεια, την κρέμα τυριού και τα ντοματίνια.
- Βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά, συμπληρώνουμε με αλάτι, πιπέρι, άνιθο και σερβίρουμε.
Την κανονική συνταγή (προ Κρητικού πειράγματος) θα την βρείτε εδώ :
http://christostzieras.gr/syntages/almyres/item/299-solomos-me-tsigariasto-stamnagkathi-kai-krema-vodka

Αμπελοβλάσταρα τουρσί









Υλικά 



100 γρ. αμπελοβλάσταρα νερό για το βράσιμο

¾ κούπας ξύδι
½ κούπα νερό
2 κ. γ. χοντρό αλάτι
1 κ. γ. ζάχαρη 
5-6 κόκκους πιπέρι


½ σκελίδα σκόρδο

2 κ. σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση 


Πλένουμε τα αμπελοβλάσταρα.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις βράσει βουτάμε τα αμπελοβλάσταρα  και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά

Τα σουρώνουμε.
Βάζουμε τα βλαστάρια στο βάζο.

Ζεσταίνουμε το νερό-ξύδι-αλάτι-ζάχαρη.
Ρίχνουμε πάνω από τα βλαστάρια το ζεστό ξυδόνερο το σκόρδο και τους κόκκους το πιπέρι.
Τα καλύπτουμε με 2 κ. σ. ελαιόλαδο . Ανοίγουμε μετά από 4 εβδομάδες.



Καλή επιτυχία!!!



Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Χοχλιούς με κολοκυθάκια πατάτες και μάραθα









Υλικά
500 γρ χοχλιούς
10 μικρά κολοκυθάκια(προσπαθήστε να βρείτε με ανθούς)προαιρετικά 
4 πατάτες
1 ματσάκι μάραθο
2 κρεμμύδια
1 ντοματάκι
1 κ.σ πελτέ
αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση

Βράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τους ξεπλένουμε καλά με αρκετό νερό τους καθαρίζουμε και στο τελευταίο ξέπλυμα βάζουμε μισό ποτήρι ξίδι .


 Πρέπει να  βγάλουμε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί.Βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και όταν τσιγαριστεί λίγο το κρεμμύδι ρίχνουμε τους χοχλιούς
και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε το ντοματάκι και τον πελτέ αλάτι και πιπέρι το μισό μάραθο και τα αφήνουμε  να βράσουν όλα μαζί μέχρι να είναι μισοψημένη η πατάτα.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον υπόλοιπο μάραθο και τα αφήνουμε να ψηθούν.

Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο!!!

Καλή Όρεξη!!!!


Σφολιάτα με σοκολάτα σταφίδες και μπισκότο!




Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα...είναι κάποιες στιγμές που το μόνο που μας σώζει είναι η σοκολάτα..αλλά δεν έχουμε χρόνο για πολύπλοκα γλυκάκια...και θέλουμε κάτι παραπάνω από μία απλή σοκολάτα...δηλαδή τα θέλουμε όλα δικά μας!!! GOOD NEWS ...τα έχουμε!!!

Υλικά 
Ένα φύλλο σφολιάτας
4 κ.σ Μερέντα ή νουτέλα
4-5 μπισκότα
3-4 κ.σ σταφίδες

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο στην μέση και ύστερα σε δύο όμοιους κύκλους. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ στρογγυλό και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
Με την σειρά μία στρώση Μερέντα..μία στρώση μπισκοτάκια
και από πάνω τις σταφίδες
...σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κόβουμε το γλυκάκι μας σαν πίτα.
Σπάμε ένα αυγό και το αραιώνουμε με λίγο νερό, το χτυπάμε καλά και αλείφουμε την γλυκιά μας πίτα.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω με αέρα για 25-30 λεπτά (ελέγχουμε από κάτω αν είναι ψημένο και προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα τον δικό μας φούρνο).


Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα....

Απολαύστε το!!!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σπιτική Φραουλάδα...Αναψυκτικό Φράουλας



Είπαμε καλοκαιράκι μπαλκόνι ή κήπος ..φίλοι..γέλια κουβέντες..ζέστη...κοκτέιλ..δροσιά σπιτική...εκεί δίπλα στην λεβάντα μου...

Υλικά
400 γραμμάρια φράουλες
600 γραμμάρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.Τις περνάμε από το μπλέντερ μαζί με την ζάχαρη και τις κάνουμε πουρέ.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τον πουρέ μας και το βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά για δύο λεπτάκια. Ξαφρίζουμε.
Μετά χαμηλώνουμε την φωτιά μας και βράζουμε ένα δεκάλεπτο . Όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε σε μπουκάλια. Το αραιώνουμε στο ποτήρι μας .. 1 μέρος φραουλάδα 2 μέρη νερό.









 Καλή Επιτυχία!!!!!

Λικέρ Τριαντάφυλλο..


Ροζόλιο το λένε οι γείτονες μας οι Ιταλοί και είναι ένα λικέρ που δεν λείπει από κανένα σπίτι στην Νάπολη.. ούτε από το δικό μας στο Ρέθυμνο....Ποτό του Νότου λοιπόν...που είμαι έτοιμη να μοιραστώ την μοναδική συνταγή μου και με τον Βορρά .....

Υλικά

300 γραμμάρια ροδοπέταλα 
700 γραμμάρια ρακί ή τσίπουρο ή βότκα

250 γρ ζάχαρη
400 γρ νερό


Εκτέλεση

Βάζουμε τα ροδοπέταλα σε ένα βάζο και ρίχνουμε μέσα την ρακί.Κλείνουμε και φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος για 10-12 μέρες κουνώντας συχνά το ποτό μας.
'Οταν περάσουν οι μέρες φιλτράρουμε από σουρωτήρι αλλά καλό θα είναι να το περάσουμε και απο χάρτινο φίλτρο καφέ.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν 6 λεπτά και μετά αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με την αρωματισμένη ρακί μας και το βάζουμε σε μπουκάλια..πάλι σε σκιερό μέρος για 15 μέρες.
Μετά από δεκαπέντε μέρες είναι έτοιμο να το απολαύσετε.


Καλή επιτυχία 

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Γλυκό ψυγείου..Καραμέλα..σοκολάτα..κρέμα...μπανάνα..μπισκότα...Mama mia!!!!








Τρελαίνομαι για Vintage γλυκά ψυγείου..όλο το καλοκαίρι υπάρχει στο ψυγείο μας ένα παγωμένο γλυκάκι που μας θυμίζει....μας θυμίζει..κάθε μπουκιά και μία ανάμνηση...Τα χρόνια όμως κυλάνε και εμείς οι σημερινές μαμάδες..προσθέτουμε και νέα υλικά...και δημιουργούμε νέες αναμνήσεις...που θα τους θυμίζουν εμάς.... 



Υλικά
1 άνθος αραβοσίτου Γιώτης Καραμέλα(χωρίς βράσιμο)
2 άνθος αραβοσίτου Γιώτης Κρέμα(βράσιμο)
1 λίτρο γάλα
1 μπανάνα
1/2 πακέτο πτι-μπέρ
1/2 πακέτο Oreo
6 κ.σ ζάχαρη
1 σοκολάτα της αρεσκείας σας(χρησιμοποίησα με φουντούκια και σταφίδα)


Εκτέλεση καραμέλας ΒΗΜΑ 1ο
330 ml κρύο γάλα και το φακελάκι της καραμέλας τα ανακατεύεται στο μίξερ 2 λεπτάκια Αδειάζεται την καραμέλα σε σκεύος της αρεσκείας σας.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά να παγώσει το μείγμα μας.Αφού κρυώσει θρυμματίζουμε τα πτι-μπερ και τα προσθέτουμε από επάνω.

Βάζουμε την καραμέλα με τα μπισκότα και πάλι στο ψυγείο μας.



Eκτέλεση κρέμα βανίλιας ΒΗΜΑ 2ο
250 ml γάλα με 3 κ.σ ζάχαρη το βράζουμε και 80 ml γάλα διαλύουμε την κρέμα βανίλια.
'Οταν βράσει το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με την διαλυμένη βανίλια.Και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Η κρέμα πήζει όταν κάνει φουσκάλες σαν κρατήρα.

Βάζουμε την κρέμα βανίλια στο σκεύος μας και την τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.
Όταν πήξει κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες και την τοποθετούμε σε στρώση.


Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Eκτέλεση κρέμα σοκολάτας ΒΗΜΑ 3ο
250 ml γάλα με 3 κ.σ ζάχαρη το βράζουμε και 80 ml γάλα διαλύουμε την κρέμα βανίλια.
'Οταν αρχίσει να ζεσταίνετε το γάλα βάζουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και περιμένουμε να λιώσει ανακατεύοντας, προσθέτουμε 3 κ.σ κακάο και στη συνέχεια το υπόλοιπο γάλα με την διαλυμένη βανίλια.Και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Η κρέμα πήζει όταν κάνει φουσκάλες σαν κρατήρα.

Βάζουμε την κρέμα σοκολάτα στο σκεύος μας και θρυμματίζουμε  τα μπισκότα OReo
που τα τοποθετούμε πάνω από την σοκολάτα και τα πιέζουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν με την σοκολάτα μας και να μας δώσουν σαν αποτέλεσμα μία μπισκοτένια βάση.

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα και ύστερα στο ψυγείο για 5 ώρες.
Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!