Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πουρέ πατάτας με κοτόπουλο και αρακά!!

 Το κοτόπουλο είναι τόσο τραγανό ...ο πουρές τόσο απαλός με γεύση γραβιέρας και ο αρακάς γλυκός...Φαγητό με πολύ πολύ αγάπη ..
..Soul food...



Για το κοτόπουλο
4 μπουτάκια κοτόπουλο
αλάτι -πιπέρι λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση για το κοτόπουλο

Βάζουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο με όλα α υλικά και ψήνουμε στους 180 για 90 λεπτά περίπου.
Το θέλουμε ροδαλό!

Για τον αρακά

1 πακέτο αρακά μισό κιλό
1 κρεμμύδι 
2 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1/2 ματσάκι άνηθο
3 ντομάτες φρέσκες στον τρίφτη
150 Ml λάδι
αλάτι πιπέρι
1 κ.σ πελτέ


Εκτέλεση για τον αρακά



Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τα καρότα.Προσθέτουμε τον αρακά τις ντομάτες και το άνηθο και ψήνουμε είκοσι λεπτά με μισή ώρα.

Για τον πουρέ

1 πακέτο πουρέ και ότι άλλο χρειάζεται για την υλοποίηση του, το γράφει πάνω στην συσκευασία.
προαιρετικά προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας..εγώ προτιμώ κρητική γραβιέρα.


To κρασί μας προτείνει η Wine lover Popi Wallick

ΣΕΜΕΛΗ ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ Ποικιλία: Αγιωργίτικο 100% Φρέσκο και ευχάριστο ερυθρό κρασι για το τραπέζι μας, αλλά και για κάθε στιγμή της ημέρας. Πίνεται σκέτο ως απεριτίφ, για όσους αγαπούν το ερυθρό κρασί. Αρκετά καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Νεαρό, βαθύ ρουμπινί χρώμα, με πορφυρές ανταύγειες και πυκνά δάκρυα. Μύτη έντονη, με ώριμο φρούτο, σοκολάτα, διακριτική βανίλια και λίγες πικάντικες νότες που δηλώνουν το σύντομο πέρασμα από βαρέλι. Στο στόμα γεμάτο, με βελούδινες ταννίνες και ιδανική οξύτητα. Πολύ έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων στο στόμα, ιδιαίτερα στην επίγευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου