Δεν υπάρχει τίποτα πια χαριτωμένο..από το να γυρνάνε από το σχολείο και να ρωτάνε...
-"Μαμά τι μαγείρεψες?"
-"Παστίτσιο"
Το χαμόγελο στα αυτιά..και εγώ νιώθω Η Super Ηρωίδα τους..
Για τον κιμά
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο-200 γρ κιμά χοιρινό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
1κ.σ. πελτέ
½κ.γ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κόκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
Για την μπεσαμέλ
80 γρ.βούτυρο
80γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
1 φλ. κεφαλογραβιέρα
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, Νο 2 ή Νο 3
1 φλ κεφαλογραβιέρα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά. Όταν ο κιμάς τσιγαριστεί καλά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις σκελίδες του σκόρδου, τα μπαχαρικά.Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 40λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό, στο τέλος η σάλτσα του κιμά θα πρέπει να μην έχει υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου το ξυλάκι κανέλας και τα μπαχάρια και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.
Μπεσαμέλ: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί το τυρί είναι πικάντικο) . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ.
Μακαρόνια: Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε καλά με το τυρί και το ελαιόλαδο.
Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί . Απλώνουμε τον κιμά και στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ . Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου , ώσπου να ψηθεί η μπεσαμέλ και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δραμινό Chardonnay στόμα λιπαρό και στρόγγυλο, με μία αίσθηση γλυκύτητας και χαρακτηριστική φρεσκάδα στην επίγευση
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου