3 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. καρύδια
3 πράσσα
1 ½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
10 - 12 φύλλα κρούστας
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες με περίπου 1 ½ κ. γλ. Αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου μισή ώρα για να βγάλουν τα υγρά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσσα, που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες, μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε μέσα στο μπολ με το πράσσο. Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και το κύμινο. Αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί.Απλώνουμε τα φύλλα ξεκινώντας από τα πλαϊνά, με το μισό φύλλο να είναι μέσα στο ταψί και το άλλο μισό να εξέχει. Τα λαδώνουμε. Προσθέτουμε ένα φύλλο στη μέση και το λαδώνουμε και αυτό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα, λαδώνοντας το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 – 45 λεπτά.
"Η Μαγειρική είναι Τέχνη. Στο tzispot.com θα προσπαθήσω να δεις τη Μαγειρική με άλλη φιλοσοφία.
Σαν τη δική μου.
Και θα καταλάβεις ότι το TziSpot... είναι στην κουζίνα."
Σαν τη δική μου.
Και θα καταλάβεις ότι το TziSpot... είναι στην κουζίνα."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου