Σάλτσα προφιτερόλ
Υλικά
Α’ Μείγμα
3 λίτρα γάλα 350γρ. ζάχαρη
Β’ Μείγμα
1 κιλό ζάχαρη230γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο150γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο3 αυγά
Γ’ Μείγμα
1 σφηνάκι κονιάκ1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε το Α μείγμα σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Ταυτόχρονα βάζουμε το Β μείγμα σε μία Μπασίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν αρχίσει και φουσκώνει το Α μίγμα ρίχνουμε αμέσως μέσα και το Β μίγμα και ανακατεύουμε καλά έως ότου πήξει η σάλτσα μας.
Αφού πήξει πολύ καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Γ
μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρέμα Πατισερί
Α μείγμα σε κατσαρόλα
600 γάλα
300 κρέμα γάλακτος
160 ζάχαρη
Β μείγμα σε μπασίνα
2 αυγά
5 κρόκοι
100-110 κορν φλάουρ
Γ μιγμα στο τελος
100 βούτυρο
1 βανίλια
Δ μείγμα
300 γρ σαντιγύ
Eκτέλεση
Βάζουμε το Α μείγμα σε μία κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά κ ταυτόχρονα σε μία μπασίνα ανακατεύουμε καλά το Β μείγμα .
Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς το Α μείγμα αδειάζουμε λίγο μέσα στο Β μείγμα κ ανακατεύουμε καλά
Αφήνουμε να βράσει το Α μείγμα κ μόλις πάει να φουσκώσει,ρίχνουμε μέσα κ το Β μείγμα κ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα(ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΗΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ) και αποσύρουμε απ τη φωτιά
Τέλος βάζουμε κ το Γ μείγμα ,σκεπάζουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει καλά,χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μαζί με το Δ μείγμα μέχρι να αφρατέψει
Τοποθετούμε ψυγείο κ τη χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε(γεμιση για σουδάκια,εκλαιράκια,τάρτες,μιλφέϊγ κτλ)
Σερβίρουμε είτε σε μπολ ή σε ποτήρια με σουδάκια και κρέμα ή με μπισκότα τριμμένα ή με κέικ κομμένο σε κυβάκια. Γαρνίρουμε με σαντιγί και ξηρούς καρπούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου