2 κιλά Ψάρι (Φαγκρί,ροφός,στείρα,μπακαλιάρος)
1 κιλό μπάμιες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
500 γραμμ .φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε το ψάρι μας, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Το επιθυμητό θα είναι να έχουμε φρέσκες μπάμιες.
Η διαδικασία της φρέσκιας μπάμιας :
Διαλέγουμε μπάμιες μικρές, αφαιρούμε το καπελάκι τους . Τις βάζουμε σε ταψάκι, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.Τους βάζουμε χοντρό αλάτι και 1 ποτήρι ξίδι. Τις αφήνουμε στον ήλιο για μία ώρα. Όταν βγάλουν τα σάλια τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μπάμιες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 5΄.Βάζουμε τις ντομάτες, τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 8'-10΄ όλα μαζί και τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μπάμιες και τα ψάρια ολόκληρα τις. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ στους 200 C στις αντιστάσεις. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20΄στους 180 C.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου