O Δημήτρης ανήκει στην γενιά και κατ'επεκταση στην ομάδα των Chef που η Ελληνική γαστρονομία έχει εναποθέσει τα όνειρα και της ελπίδες της και επιτέλους την αναγνώριση και την θέση που της αξίζει.Στο εστιατόριο «Apocalypsis» ως executive chef του ξενοδοχείου «Patmos Aktis Suites & Spa», βρήκε το έδαφος για να εκφραστεί και να διοχετεύσει όλη του την ενέργεια σε αυτό που λατρεύει..το "άριστον" κατά συνέπεια αυτή η Εμμονή τον οδήγησε να κατακτήσει φέτος, για πρώτη φορά, εκτός από το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, και ένα Χρυσό Σκούφο.
Τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου κάνει δίνοντας μου μία συνταγή, που για να ομολογήσω την αλήθεια όταν άνοιξα το mail και την είδα, μου έτρεξαν τα σάλια!
Απολαύστε την .....
Mousse λεμόνι
500γρ χυμό λεμόνι
125γρ ζάχαρη
100γρ φρέσκο βούτυρο
2 αβγα
6γρ ζελατίνη
250γ κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και την ζελατίνη και τα βάζουμε στην φωτιά μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε φύλλα ζελατίνης από τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό και το φρέσκο βούτυρο σταδιακά .
- Όταν κρυώσει η κρέμα ενσωματώνουμε και την κρέμα γάλακτος .
- Μοιράζουμε σε φόρμες και αφήνουμε να κρυώσει
Μπισκότο streusel Ginger
100γρ φρέσκο βούτυρο
100γρ ζάχαρη
100γρ αλεύρι 70%
100γρ αμύγδαλο πούδρα
10γρ Ginger
- Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη
- Προσθέτουμε την πούδρα και το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα
- Προσθέτουμε το ginger
- Πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 130 βαθμούς για 13 λεπτά
- Μόλις βγουν από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν !
Μαρέγκα
150γρ ασπράδι αβγού
150 ζάχαρη
Καραμέλα
200γρ ζάχαρη
50γρ νερό
- Κάνουμε μια καραμέλα με την ζάχαρη και το νερό
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη
- Ρίχνουμε σιγά σιγά την καραμέλα καυτή για να γίνει παστερίωση
- Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου