Στην βόλτα μου στα βόρεια προάστια της Αθήνας,δέχθηκα μία πρόσκληση από τον Chef της μπυραρίας 1920 στο Χαλάνδρι.
Με το που έφθασα τα θυμήθηκα όλα...Παλιό στέκι των παιδιών των ΒΠ, έφαγα και εγώ ως φοιτήτρια με φίλους στην υπέροχη αυλή του νεοκλασσικού κτιρίου.
'
Όλα λοιπόν ήταν ίδια όπως τα είχα αφήσει, μόνο τα πρόσωπα άλλαξαν και οι γεύσεις στην κουζίνα..που ομολογώ ότι μου άρεσαν.Ο Μιχάλης έχει κάνει μία προσπάθεια να παντρέψει την μπύρα με την Ελληνική πρώτη ύλη, και να μην την σερβίρει δίπλα σε λουκάνικα και πατάτες, αλλά δίπλα σε σύγκλινα,χορτοκεφτέδες,και λουκουμάδες φέτας.
Ότι πρέπει για χαλαρή παρέα με φίλους .
Ως foodblogger όμως ξεχώρισα και κάποια πιάτα.Το αγαπημένο μου ήταν "Τα πικάντικα αυγά με κιμά από σύγκλινο"
Πάμε να τα φτιάξουμε
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ καπνιστό σύγκλινο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 ώριμες τομάτες η 2 κ 1 κουτί κονκασέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 τεμ μπαχαρι
1 φύλλο δάφνης
3 Τεμ γαρύφαλλο
1/2 ξύλο κανέλας
1 τσιλι πιπεριά καυτερό η μια κουταλιά μπούκοβο
2 καρότα τριμμένα
200 γρμ κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές γιαούρτι
Αλάτι πιπέρι
2 πρέζες ζάχαρη
Ρίγανη
Φρυγανισμένο ψωμί για βάση
4 τεμ αυγά για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο χέρι η το μούλτι το σύγκλινο Τρίβουμε το κρεμμύδι κ το σκόρδο Ψιλοκόβουμε το πράσο. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο Σωταρουμε το συγλινο μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι το πράσο κ το σκόρδο Σβήνουμε με κρασί κ 5 λεπτά αργότερα προσθέτουμε τη τομάτα κ τα μπαχαρικά. Ελέγχουμε τα αλατοπίπερα κ βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφού μαγειρευτεί αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το καρότο τριμμένο, το τριμμένο ΤΥΡΙ κ το γιαούρτι .
Παραλλαγή σε φρυγανισμένο ψωμί Ολα μαζί στο τηγάνι σαν στραπατσάδα
Φωτογραφίες http://www.1920.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου