Για την κρέμα
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος
200γρ κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί
Για το μπισκότο
100γρ αλεύρι
65γρ βούτυρο κρύο
Ξύσμα απο μισό πορτοκάλι
40γρ τρίμμα φουντουκιού
50γρ μαύρη ζάχαρη
1/4 κ,γ κανέλα
30 γρ μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα . Κρυώνουμε και ανακατεύουμε με την σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ενα μπωλ το αλεύρι με το βούτυρο την κανέλα και την ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και το φουντούκι. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 165 βαθμούς. Μόλις ειναι έτοιμο το ανακατεύουμε με την μαρελαδα φράουλα. Σε ενα μικρό φορμάκι στήνουμε το κραμπλ. Πατάμε καλά μέχρι να έχουμε μια σταθερή βάση και γεμίζουμε με την σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου μια ώρα. Ξεφορμάρουμε και διακόσμουμε με φλεικς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου