200 γρ ξινόχονδρος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
100 γρ βούτυρο
30 ml ελαιόλαδο
40ml κρασί
1κιλο χοχλιούς
150 γρ ντοματίνια Κρήτης κομμένα στα 4
600γρ ζεστό νερό
Αλάτι πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη
Για τη γαρνιτούρα
Μαϊντανό
Τσίλι φλέικς
Τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τους χοχλιούς με άφθονο νερό ανάποδο γυρίζοντας τους με τα χέρια μας και τρίβοντας τους μεταξύ τους για να καθαρίσουν . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το πράσο το σέλερι . Προσθέτω τον ξινόχονδρο ,σβήνω με κρασί προσθέτω τις πατάτες τους χοχλιούς και μαγειρεύω μέχρι να γίνει ο ξινόχονδρος και μαλακώσουν οι πατάτες Προσθέτω τα ντοματίνια Καρυκεύω αλάτι πιπέρι ζάχαρη Σερβίρω πασπαλιζοντας με μαϊντανό τσίλι φλέικς και τυρί κρέμα !
Γεύσεις Κρήτης!Εμπιστεύομαι Αριάδνη! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Άρια! Ωραίες γεύσεις πάντα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμη!! σαν την Αριάδνη!
ΑπάντησηΔιαγραφή