Βασικές Αρχές Sous Vide - Χρόνοι & Θερμοκρασίες Ένα μοναδικό διήμερο πρόγραμμα, με
τον Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη στο Ηράκλειο
Ένα διήμερο πρόγραμμα στις Βασικές Αρχές του Sous Vide με τον ειδήμων του
είδους, Γιώργο Στυλιανουδάκη υλοποιήθηκε από τον ΙΝΣΕΤΕ .
Το πρόγραμμα ήταν "Hands on practice" και οι εκπαιδευόμενοι είχαν την δυνατότητα και
την ευκαιρία να γνωρίσουν μαζί με τον Chef, όλες τις βασικές αρχές,
γύρω από το Sous Vide σε κρέατα, ψάρια, πουλερικά, λαχανικά και γλυκά.
1η Ημέρα
Βασικές Αρχές του Sous-Vide - Θεωρία
Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη κυρίως στην θεωρία του Sous vide με διάφορα παραδείγματα γευστικής δοκιμής. Οι συμμετέχοντες είχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον απαραίτητο εξοπλισμό του Sous vide και τα αναλώσιμα του.
Θωράκισμα
Άλμες
Ασφάλεια
Διαδικασία - Κανόνες του Sous vide
Προετοιμασία
Σφράγισμα
Μαγείρεμα
Indirect μαγείρεμα
Direct μαγείρεμα
2η Ημέρα
Την ημέρα αυτή εξετάστηκαν τα παρακάτω σημαντικά σημεία που μπορεί να προσφέρει η τεχνική του Sous vide :
Σταθερότητα Παραγωγής
Σωστή Διαχείριση Παραγωγής
Ποιότητα - Πάντα ίδια
Οικονομία δουλεύοντας με φθηνότερα κομμάτια Κρέατος
Ευελιξία στη διάρκεια ζωής του τελικού Προϊόντος
Λιγότερη απώλεια Όγκου
Μοντέρνες Υφές
Οικονομία στην ενέργεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου