Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Χορτοτυρόπιτα στο τηγάνι!



Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό άγρια χόρτα

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο


1/2 ματσάκι μυρώνια 


3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό

πιπέρι


200 γρ φέτα

100 γρ γραβιέρα



Για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι

2 ποτήρι νερό (περίπου)

6 κ.σ κουταλιές ελαιόλαδο

2 κ.γ αλάτι

6 κ.σ χυμό λεμονιού

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα χόρτα, το μάραθο,τα μυρώνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πιπέρι.Όταν είναι έτοιμα τα χόρτα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν και να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα τυριά μας.



Για το φύλλο ανοίγουμε μία τρυπούλα στη μέση από το αλεύρι και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα. 

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια και αρχίζουμε το άνοιγμα του φύλλου.
Ανοίγουμε 16 φύλλα λίγο μικρότερα από το μέγεθος του τηγανιού μας.
Απλώνουμε το ένα κάτω,το γεμίζουμε και το σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο.
Ενώνουμε τις άκρες των δύο φύλλων με το τσίμπημα του πιρουνιού. 
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και απο τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένο φύλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου