200 γρ φέτα
100 γρ μυζήθρα φρέσκια
100 γρ γραβιέρα Κρήτης
1 πιπεριά κέρατο
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες πολύ λεπτές. Αναμιγνύουμε τα τυριά με ένα πιρούνι (πατητά),βάζουμε μπόλικο πιπεράκι και το ελαιόλαδο.Παίρνει μία μορφή αλοιφής.
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό (περίπου)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2-3 κ.σ χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι ρακί
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το φύλλο ανοίγουμε μία τρυπούλα στη μέση από το αλεύρι και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Όταν θα έχουμε μία ελαστική και αφράτη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1/2 ώρα.
Την μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και αρχίζουμε το άνοιγμα του φύλλου.
Από κάθε φύλλο θα υπολογίσετε να βγάλετε 8 στρογγυλά φυλλαράκια τα οποία θα σχηματίσετε με ένα φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ.
Γεμίζουμε, τα κλείνουμε και πατάμε τις ακρούλες με πιρουνάκι.
Τέλος τα τηγανίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου