Για το πλιγούρι:
200 γρ. πλιγούρι
100 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά(καρότο, κολοκύθι, πιπεριά κόκκινη)
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 μάτσο ψιλοκομμένος
μαϊντανός
1/2 μάτσο δυόσμος
4 ντομάτες τριμμένες
στον τρίφτη
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
600 ml ζωμός κότας
50 ml λευκό κρασί
Σωτάρουμε σε μια
κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα λαχανικά, προσθέτουμε το πλιγούρι και σβήνουμε με
το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα συμπληρώνοντας
στην κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά το ζωμό, περίπου για 15-18 λεπτά. Τέλος
αρωματίζουμε με τον δυόσμο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Για το χέλι:
100 γρ. καπνιστό χέλι
Σωτάρουμε το χέλι σε
δυνατή φωτιά ίσα να βγάλει τα αρώματa του, περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε
πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου