Χαμός!!!
Αυτή η συνταγή για κρέπες είναι η βασική συνταγή οπότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στις απλές κρέπες..αξίζει όμως τον κόπο ...να φτιάξετε αυτό το οπτικό θαύμα!
Υλικά
2½ φλιτζάνια γάλα
Υλικά για τις κρέπες
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
2 κ.σ βούτυρο (και λίγο για το τηγάνι)
1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο σε εάν μπόλ και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένας ωραίος ρευστός χυλός.
Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά .
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνουμε το 1/10 του χυλού για κάθε κρέπα.
Κουνάμε το τηγάνι κυκλικά μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.
Μόλις το μείγμα στερεοποιηθεί, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Υλικά για το στήσιμο
Νουτέλα
Φουντούκια
Το πυργάκι μας το στήνουμε ως εξής :
1 κρέπα αλείφουμε μερέντα ή νουτέλα και σκεπάζουμε με την άλλη κρέπα και συνεχίζουμε μέχρι να σχηματιστεί ο πύργος μας. Από πάνω βάζουμε φουντούκια καβουρδισμένα.
Καλή επιτυχία!!