Ένα κορμό που είχα καιρό στο μυαλό μου και ήρθε η στιγμή να τον υλοποιήσω...τώρα που είναι γιορτές σας το προτείνω είναι τόσο γευστικό...τόσο αφράτο...τόσο αέρινο..τόσο Κρήτη..γιατί έχω αυτή την μανία να μετατρέπω συνταγές ξενόφερτες σε δικές μας..βάζοντας Ελληνικά υλικά..και ιδιαίτερα Κρητικά!
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού φαρίνα απ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κονιάκ
Για το παντεσπάνι:
Σπάμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ μας , βάζουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10΄, να φουσκώσουν και να γίνουν μία κρέμα.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει δύο φορές και το κονιάκ όχι στο μίξερ, διπλώνουμε απαλά το μείγμα με μία μαρίζ, με προσοχή,ευγενικά γιανα μην χάσουμε τον όγκο του μείγματος.
Βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε μία λαδόκολλα την οποία και βουτυρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε καλά, να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Το ψήνουμε στους 200°C για 12΄(αναλόγως τον φούρνο).
Όσο είναι ακόμα ζεστό απλώνουμε μία λαδόκολλα στο τραπέζι και την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι.Περιχύνουμε με την κρέμα φρέσκιας μυζήθρας και απλώνουμε σε όλο παντεσπάνι.Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό.
Το βάζουμε τυλιγμένο με την λαδόκολλα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το σχήμα του μέχρι να κρυώσει. Το περιχύνουμε με την σοκολάτα και το αλείφουμε καλά γύρω γύρω.Στολίζουμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι που το έχουμε στραγγίσει από το σιρόπι του και το έχουμε κόψει σε μικρά καρεδάκια.Καλύπτω τα πλάγια με κροκάν αμυγδάλου.
Για την Κρέμα
250 γρ φρέσκια μυζήθρα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι http://evaintasteland.blogspot.gr/2015/03/blog-post_9.html
Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά την μυζήθρα που την έχουμε λιώσει με λίγο κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκάλι.
Αναμιγνύουμε καλά.
Για την επικάλυψη
200 γρ λευκή σοκολάτα γάλακτος
Απλά την λιώνουμε σε μπεν μαρί
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Κροκάν αμυγδάλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου