5 κιλά πράσινες ελιές εγώ χρησιμοποίησα την ποικιλία τσουνάτες.
Τοποθετούμε τις ελιές σε μία λεκάνη νερό αφού πρώτα τις τσακίσουμε μία μία με ένα καθαρό σφυράκι.
Για 10 μέρες αλλάζουμε το νερό στις ελιές μας μία φορά την μέρα.
Για 10 μέρες αλλάζουμε το νερό στις ελιές μας μία φορά την μέρα.
Μετά την τρίτη μέρα προσθέτουμε την φλούδα ενός νεραντζιού.
Την δέκατη μέρα βάζουμε τις ελιές μας σε βαζάκια και ετοιμάζουμε την άλμη.
Για ένα λίτρο νερό 125 γρ αλατιού.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την φλούδα ενός νεραντζιού και πετάμε το νερό δύο φορές για να αφαιρέσουμε την πίκρα του φρούτου.Για πέντε κιλά ελιές θα χρειαστούμε 10 βαζάκια του 500 γρ και περίπου 2-3 λίτρα άλμη.
Με μία κουτάλα γεμίζουμε τα βαζάκια μας με την άλμη και βάζουμε και από ένα κομματάκι νεράντζι!!
Σαν να ήταν αυτό που έλειπε πάντα για να ολοκληρώσει την γεύση της τσακιστής μου ελιάς..το άρωμα του νεραντζιού!
Την συμβουλή του νεραντζιού μου την έδωσε ο καλός μου φίλος και Σεφ
Γιώργος Στυλιανουδάκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου