Μία απλή ανάρτηση στο FB κατέληξε σε μία λατρεμένη πορτοκαλόπιτα..μπορώ να πω..ότι βάζω όλες τις άλλες στην άκρη!
300 γρ ηλιέλαιο
250 γρ ζάχαρη
300 γρ γιαούρτι
75γρ σιμιγδάλι ψιλό
40 γρ baking powder
3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
6 αυγά
500 γρ φύλλο κρούστας ξερό
1 πρέζα βανίλια
Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το χυμό,το σιμιγδάλι,το μπέικιν,την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις στην αρχή στους 180 για δέκα λεπτά και ύστερα για 20 λεπτά στους 160.Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
Σιρόπι
1 500 γρ ζάχαρη
1 250 γρ νερό
1 πρέζα βανίλια
Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.
Και τώρα το σιρόπι.....
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα μας. Την έχουμε κόψει σε μερίδες πριν σιροπιάσουμε.
Λίγη ξεκούραση επιβάλετε για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι Καλή Επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις.......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου