Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πίτσα Σπιτική Αφράτη!!


Πίτσα Μαμά!! Όταν ακούσω αυτή την εντολή...δεν έχει αντιρρήσεις..αν το αναφωνήσει κάποιος μέσα στο σαλόνι τα βραδάκια του Χειμώνα...δεν σταματούν αν δεν σηκωθώ...γίνονται ένα σώμα μιά φωνή και με τρελαίνουν!! 
Και εγώ υποκύπτω...Άλλο που δεν θέλω....Είναι τόσο αφράτη τόσο ζουμερή
που χωρίς να το καταλάβω αν και μερικές φορές βαριέμαι ..γίνομαι και εγώ ένα σώμα και μιά φωνή μαζί τους!!
 Πίτσα!Πίτσα!Πίτσα!

250ml ζεστό νερό

1 φακ. ξηρή μαγιά

2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
750 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ. ελαιόλαδο



Χωρίζουμε το αλέυρι σε 600 και 150 γρ. 
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός απο τα 600γρ. αλεύρι και το ελαιόλαδο.
Αφού γίνει ένα χυλός το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 600 γρ. αλεύρι κα προσθέτουμε τον χυλό και το ελαιόλαδο.
 Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Κατά το ζύμωμα μπορεί να ζητήσει λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι . 
Μόλις ετοιμαστεί το ζυμάρι μας το κάνουμε  μία μπάλα και το περνάμε με λίγο  ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε  με μία βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει το πιέζουμε λίγο να ξεφουσκώσει και το απλώνουμε με απαλές κινήσεις με τα δάχτυλα στο ταψί μας.Προσθέτουμε τα υλικά τις αρεσκείας μας και το ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτά αναλόγως με τον φούρνο μας..Αυτό που κοιτάμε είναι να είναι ψημένο από κάτω.


Καλή Επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου