Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αράβικο Κεμπάπ απο τον Chef Νίκο Μπραγουδάκη


Υλικά
300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ αρνίσιο κιμά
μισό ματσάκι μαϊντανό
150 γρ κρεμμύδι ξερό περασμένο από τον τρίφτη
μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αυγά
6 φέτες ψωμί του τόστ
λίγο ελαιόλαδο
Τα μπαχαρικά είναι αυτά τα οποία ορίζουν ένα καλό κεμπάπ...ο Δικός μας Chef προτείνει :
2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ σουμάκ
αλάτι/πιπέρι μαύρο


Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τον κιμά.Τον βάζουμε στο ψυγείο κλεισμένο αεροστεγώς τουλάχιστον για μισή ώρα.Πλάθουμε τα κεμπάπ μας και τα ψήνουμε κατά προτίμηση στην σχάρα.Τα σερβίρουμε με πίτες κρεμμύδι ξερό μαϊντανό γιαούρτι και μπόλικη γλυκιά πάπρικα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου