Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Καρυδοαμυγδαλόπιτα του Chef Ζήνωνα Χριστοφίδη αρωματισμένη με πικραμύγδαλο



150 γρ αλεύρι
15 γρ μπεικιν
6 αυγά
180 γρ ζάχαρη
100 γρ καρύδι (σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια )
150 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο (σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια )
1,5 γρ αλάτι
4 γρ κανέλα
ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
50 γρ Disaronno

Σιρόπι

400 γρ Ζάχαρη
350 γρ Νερό
½ λεμόνι  

Κάνουμε πρώτα το σιρόπι (πρέπει να είναι κρύο ) βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και από την στιγμή που θα πάρει βρασμό χαμηλώνουμε την φωτιά και μετράμε τρία λεπτά . Αποσύρουμε από την φωτιά και αλλάζουμε σκεύος (για να κρυώσει γρηγορότερα)
Βάζουμε στο mixer ζάχαρη, αυγά ,ξύσμα από το μοσχολέμονο και χτυπάμε για 20 λεπτά .
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε αλεύρι μπέικιν καρύδι αμύγδαλο αλάτι και κανέλα .
Ομογενοποιούμε το αφράτο μείγμα των αυγών με τα υλικά της μπασίνας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα . Ψήνουμε στους 180C για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Όταν βγει η πίτα από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το disaronno προσέχοντας να απλωθεί παντού, περιμένουμε ½ λεπτό να το απορροφήσει και σιροπιάζουμε με το κρύο πλέον σιρόπι και αφήνουμε την πίτα μας να κρυώσει .

Καλή επιτυχία !


Που αλλού βρίσκουμε τον Ζήνωνα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου