Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Συναντήσεις στο Νότο επειδή το φαγητό ενώνει

 


 Όσο ταξίδευε ανα τον κόσμο ο σεφ Νικόλαος Σταυρακάκης και γνώριζε σεφ, κουζίνες, μαγειρικά τερτίπια, όλο ονειρευόταν πως μια μέρα θα μοιραζόταν όλες τούτες τις χαρές με τον κόσμο στον τόπο του.
Κι η μέρα ήρθε, όταν γυρνώντας στην Ελλάδα ανέλαβε το Mandraki Village Boutique Hotel στη Σκιάθο, όπου τον Αύγουστο του 2015 κάλεσε το σεφ  φίλο του Χάρη Νικολούζο και μαγείρεψαν με γνώμονα Κερκυραϊκά και κρητικά προϊόντα.

Ερχόμενος στην Κρήτη, ένιωσε πως αφού το φαγητό ενώνει θα’πρεπε να μοιραστεί το πάθος του για την κουζίνα και τα προϊόντα της ελληνικής γης με ολάκερη την Κρήτη και την Ελλάδα.
 Κι έτσι, πίνοντας κρασί με την, ίδιας ‘’κουζουλαδας’’ και ίδιας αγάπης  για το φαγητό, food blogger Εύα Παρακεντάκη στην Avli στο Ρεθυμνο, της περιέγραψε τα σχέδια του και έτσι οργάνωσαν αυτές τις Συναντήσεις στο Νότο με σκοπό να προάγουν τη γαστρονομία της Ελλάδας και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή.
Ο Νικόλαος Σταυρακάκης, θα μαγειρέψει με τους φίλους, καταξιωμένους συναδέλφους του από όλη την Ελλάδα, φιλοξενώντας τους στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Θα χρησιμοποιήσουν κρητικές πρώτες ύλες, αλλά και προϊόντα από τον τόπο καταγωγής του κάθε σεφ. Κι έτσι, κάθε φορά, στις κουζίνες των εστιατορίων που θα τους φιλοξενούν θα δημιουργούν νέα, εμπνευσμένα πιάτα, στην κατεύθυνση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας. Η Εύα Παρακεντάκη, στον ρόλο της οικοδέσποινας, θα φροντίζει για τις λεπτομέρειες πίσω από αυτή τη γιορτή γαστρονομίας. Γιατί έτσι το αντιλαμβάνονται και οι δύο, σα μία μεγάλη γιορτή στο σπίτι τους, την Κρήτη.


Πάντα με την Κρήτη συνδυαστικό στοιχείο, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 21 Γενάρη, στο Ηράκλειο στο Dish Bar με τον Άνταμ Κοντοβά, από το εστιατόριο Βασίλαινας στον Πειραιά (θα "μεταφράσουν" στα πιάτα τους την Πελοπόννησο).

Στις 12 Φλεβάρη, στο Ρέθυμνο, στην Avli, με το Θοδωρή Παπανικολάου, από το εστιατόριο Σελήνη στη Σαντορίνη (θα "μεταφράσουν" στα πιάτα τους τη Θεσσαλία).

Στις 4 Μαρτίου, στα Χανιά στο Παλλάς, ο Παναγιώτης Γιακαλής, σεφ του The Margi Hotel (θα "μεταφράσουν» στα πιάτα τους το Αιγαίο).

Στις 18 Μαρτίου, στο Ρέθυμνο στην Avli, με το Δημήτρη Παμπόρης, σεφ του Ekies Αll senses Resort θα «μεταφράσουν» στα πιάτα τους τη Μακεδονία).

31 Μαρτίου Άγιος Νικόλαος Ble Katsarolakia με το Γρηγόρη Χέλμη, από το τσιπουράδικο Με-Ζεν-Βόλος & Λάρισσα (θα "μεταφράσουν" στα πιάτα του τη Στερεά Ελλάδα).

 Για κρατήσεις
 Dish Bar, Παπαγιαμαλή 3-Πλατεία- Αγ. Τίτου-Ηράκλειο, τηλ. 281022 7118
 Παλλάς, Ακτή Τομπάζη 15- Χανιά, τηλ. 2821045688
Avli, Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθεως-Ρέθυμνο, τηλ. 2831 058250


Ble Κατσαρολάκια, Ακτή Ιωσήφ Κουνδούρου 8- Άγιος Νικόλαος, τηλ. 2841021955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου