Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τηγανίτα η Κρητικιά!


250 γρ.φαρίνα
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα αλάτι 
4 κ.σ. ζάχαρη 
250 ml γάλα (κατσικίσιο) 
2 αυγό 
4 κ.σ. βούτυρο 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Ξεκινάμε όπως πάντα κοσκινίζοντας το αλεύρι μας και το μπέικιν πάουντερ .Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν, βάζουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και το ξύσμα.
Αναμιγνύουμε  με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.  
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο. 
ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ μείγμα και το αφήνουμε να ψηθεί για 2΄ από κάθε πλευρά έως ότου ροδίσει. 
Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές.Θρυμματίζουμε τη μυζήθρα ρίχνουμε μπόλικο θυμαρίσιο μέλι και κανέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου