Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Kαπνιστό χέλι σωτέ και πλιγούρι με γέυση από γεμιστά του Chef Άγγελου Πρατσίνη...Dish Bar


Για το πλιγούρι:
200 γρ. πλιγούρι
100 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά(καρότο, κολοκύθι, πιπεριά κόκκινη)
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 μάτσο ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 μάτσο δυόσμος
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
600 ml ζωμός κότας
50 ml ­λευκό κρασί
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα λαχανικά, προσθέτουμε το πλιγούρι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα συμπληρώνοντας στην κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά το ζωμό, περίπου για 15-18 λεπτά. Τέλος αρωματίζουμε με τον δυόσμο και τον μαϊντανό  και αλατοπιπερώνουμε.
Για το χέλι:
100 γρ. καπνιστό χέλι
Σωτάρουμε το χέλι σε δυνατή φωτιά ίσα να βγάλει τα αρώματa του, περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.


Σερβίρουμε το πλιγούρι δίνοντάς του σχήμα με ένα τσέρκι, ακουμπάμε το χέλι από πάνω κομμένο σε δύο κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και διάφορα αρωματικά φύλλα όπως νεροκάρδαμο, δυόσμο κλπ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου