Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Χοιρινό..αγριοσπάραγγα και θυμάρι με πένες και γραβιέρα!


Οι Συνταγές που είναι με λίγα υλικά,είναι οι αγαπημένες μου! Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

1 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μάτσο άγρια σπαράγγια (και από το μανάβη καλά είναι αν μένουμε σε πόλη)
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ποτήρια ζωμό
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

1 πακέτο πένες
Γραβιέρα Κρήτης


Τσιγαρίζουμε το κρέας σε μπόλικο ελαιόλαδο.Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί.Σβήνουμε με το κρασί,αλάτι πιπέρι και σε 3-4 περίπου λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε.Προσθέτουμε ζωμό σιγά σιγά καθώς ψήνεται το κρέας μας όταν χρειάζεται.
5 λεπτά πριν κατεβάσουμε το κρέας από την φωτιά ρίχνουμε τα σπαράγγια και το θυμάρι.
Αφού σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Βράζουμε τις πένες μας με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Δεν τις βουτυρώνουμε στο τέλος...Απλά τους βάζουμε λίγο ελαιόλαδο,έτσι ώστε να μην κολλάνε.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη Γραβιέρα Κρήτης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου