Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Τορτελίνια με λουκάνικα και τυριά στο φούρνο! Mama μία!


Ποιο παιδικό μουτράκι δεν θα χαμογελάσει με αυτή την συνταγή!?


2 πακέτα τορτελίνια γεμιστά με τυρί
3-4 λουκάνικα χωριάτικα
1/4 κασέρι
1/4 γραβιέρα

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 χυμό ντομάτας
1 κ.σ πελτέ
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ
40 γρ.βούτυρο
40γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
1/2 φλ. γραβιέρα


Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό,στο μισό χρόνο απο αυτόν που αναγράφει η συσκευασία.Τα σουρώνουμε και τους βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο και τα τυριά.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα μισότηγανίζουμε. 


Για την σάλτσα
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ,και το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τον πελτέ
και τον τσιγαρίζουμε.βάζουμε τον χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. 
Αποσύρουμε την σάλτσα μας κάπως νερουλή από την φωτιά.

Για την Μπεσαμέλ

 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα.  Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο) . 
Συναρμολόγηση!

Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ με τα τυριά,τα λουκάνικα και την σάλτσα.Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και την μπεσαμέλ να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αέρα,για μισή ώρα περίπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου