Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ARABIAN Chicken Biryani - Al Kabsa από τον Νικόλα Μπραγουδάκη

Άλλη μία συνταγή από το μακρινό Ντουμπάι και τον Chef Νίκο Μπραγουδάκη του εστιατορίου "Μύθος"
Spicy,Hot και νόστιμη την βάζουμε στο τραπέζι μας ...και ζούμε σκηνές από τις 
1000 και μία νύχτες

1 1/2 κιλό κοτόπουλο κομμένο παΐδάκια 
4 φλ. ρύζι Basmati
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ ginger ψιλοκομμένο
4 ντομάτες κομμένες χοντρό καρε
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 κ.σ αποξηραμένο λάιμ ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
1/2 κ.γ γαρύφαλλο σε σκονή
1/2 κ.γ κύμινο
5 κόκους κάρδαμο
2 κ.γ τσίλι γλυκό
10 κόκκους κόλιανδρο
10 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 Δαφνόφυλλο

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τσίλι πιπέρι και κύμινο για μία νύχτα.
Περνάμε το κοτόπουλο από δυνατό τηγάνι με βούτυρο και το θωρακίζουμε καλά.Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη 
άπλυτο. 
Ξεκινάμε σε δυνατό wok με δύο κουταλιές τις σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα υλικά μας με την σειρά.
Σκόρδο,κρεμμύδι,ginger συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας και δύο λεπτάκια και μετά με την φρέσκια ντομάτα.Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και το αποξηραμένο λάιμ τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ 
Αφού βράσει καλά το κοτόπουλο και είναι έτοιμο το αφαιρούμε και σβήνουμε την φωτιά.
Στο τηγάνι που αφήσαμε στην άκρη σοτάρουμε το ρύζι μας για 3-4 λεπτά στο λαδι και το ζωμό που είχε αφήσει το κοτόπουλο έτσι ώστε να πάρει όλη τη γεύση.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό στο ρύζι και το βράζουμε.Πέντε λεπτά πριν βράσει το ρύζι μας προσθέτουμε το κοτόπουλο έτσι ώστε να ενωθούν τα αρώματα όλων των υλικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου