Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Τάρτα με μπανάνα σοκολάτα φουντούκια χουρμάδες και ξερά σύκα!






Έφτιαξα και μία χωρίς επικάλυψη και έβαλα για στόλισμα χουρμάδες σύκα και λεβάντα


Συστατικά για την ζύμη γλυκιάς τάρτας




  •                                       200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •                                       125 γρ. βούτυρο γάλακτος αγελαδινό                                       παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  •                                         30 γρ. ζάχαρη άχνη
  •                                        1 κρόκο αυγού 
  •                                      λίγο κρύο νερό

Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε την άχνη δύο φορές, προσθέτουµε τα κομματάκια από το βούτυρο και το τρίβουμε µε τα δάχτυλα μας μέχρι τα υλικά να σχηματιστούν χώμα.
Προσθέτουµε τον κρόκο του αυγού  και λίγο νερό, και ανακατεύουμε για να γίνει η ζύµη. Την κάνουμε μία μπάλα την τυλίγουµε με µεµβράνη όπου την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί  για 1 ώρα.
Ανοίγουµε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους ½ εκ με τον πλάστη και την απλώνουµε σε βουτυρωµένες ατομικές ταρτιέρες, τοποθετούμε από πάνω  από την ζύμη  μας λαδόκολλα και την γεμίζουμε με ρύζι ή τα ειδικά βαρίδια για ψήσιμο τάρτας(σε καταστήματα κουζινικών).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170  για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε την λαδόκολλα με το ρύζι και ψήνουμε ακόμα για 10  λεπτά μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα η τάρτα μας.Πριν την γεμίσουμε την αφήνουμε να κρυώσει καλά


Υλικά για κρέμα πατισερί



μισό λίτρο γάλα
1 βανίλια λοβό
120 γρ. ζάχαρη
175 γρ. αυγά
55 γρ. βούτυρο
45 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Παράλληλα σε ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψήσουμε τα αυγουλάκια. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περνάμε την κρέμα μας από σήτα για ιδανικότερο αποτέλεσμα και την τοποθετούμε σε ένα πυρέξ για να κρυώσει, την σκεπάζουμε  με μεμβράνη για να μην μας πιάσει πετσούλα. Όταν κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

200 γρ σοκολάτα γάλακτος
100 γρ φουντούκια καβουρντισμένα και περασμένα στο μπλέντερ 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Όταν λιώσουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα μας προσθέτουμε τα φουντούκια και το ξύσμα.


Αφού έχουν κρυώσει τα ταρτάκια μας και η πατισερί, κόβουμε από μισή μπανάνα μέσα στη βάση τους,προσθέτουμε ένα χουρμά ψιλοκομμένο και ένα σύκο επίσης ψιλοκομμένο ,μία κουταλιά απο την επικάλυψη και γεμίζουμε με κρέμα.Εγώ έκανα και δύο με αχλάδι.
Καλύπτουμε την τάρτα με την επικάλυψη και την βάζουμε στο ψυγείο,για μισή ώρα να σφίξουν τα υλικά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου