Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Ταχινοπιτάκια με γλάσο ταχινομελένιο!


 


Μία παραδοσιακή ταχινόπιτα μπήκε σε φορμάκια από cup cake.Της έφτιαξα ένα γλάσο όλο θρεπτικά και υγιεινά συστατικά..και βγήκε θαύμα!
Η γιαγιά έκανα πάλι την δουλειά της αλλά και η εγγονή το εξέλιξε...
Αν το μείγμα το απλώσετε σε ένα ταψί και του βάλετε σουσάμι...θα έχετε μία παραδοσιακή ταχινόπιτα!
Νηστεύουμε δεν νηστεύουμε αυτό το γλυκάκι θα μπει στο σπίτι μας..για όλο τον χειμώνα.

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλ. κοφτό κανέλα
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουτ. σούπας γεμάτες μέλι
2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. σόδα
ξύσμα δύο πορτοκαλιών
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
1 φλιτζάνι σταφίδες (ξανθές, μαύρες ή ανάμικτες)


Για το γλάσο:
300γρ. ταχίνι
80γρ μέλι
80γρ. χαρουπάλευρο ή κακάο
1/2 ποτήρι νερό

1 παστέλι

Εκτέλεση τραχονόπιτας

Βάζουμε σε ένα μπωλ το λάδι, το ταχίνι, το μέλι, τη ζάχαρη  και τον χυμό κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του λαδιού.
Γεμίζουμε τα φορμάκια μας αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει.
Τα ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30'

Εκτέλεση γλάσου

Τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν κρυώσουν τα ταχινοπιτάκια μας τα περιχύνουμε με το γλάσο.
Και σπάμε το παστέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου