Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

'Αγρια Τρούφα

Με την Μαίρη Χρυσοσπάθη γνωριστήκαμε σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφίκης  στο Ηράκλειο της Κρήτης...και μαντέψτε..ήταν μία από τους καλλιτέχνες που κάποια από τα έργα της κοσμούσαν την αίθουσα που είχα βρεθεί...Μην χάνοντας ευκαιρία πέρασα σε μία πιο ζεστή συζήτηση μαζί της γιατί χωρίς να γνωρίζω τον λόγο μου έκανε και σαν άνθρωπος!! Μετά από αρκετή ώρα ανακάλυψα ότι η Μαίρη εκτός από Ζωγράφος ήταν και τρουφονομάς..και εξηγώ αμέσως...
Μία παλιά φιλία με τον Στέλιο Βλατάκη Πρόεδρο των τρουφονομάδων Ελλάδος την οδήγησε στην απόφαση να συμμετέχει στο όραμα του φίλου της. Την κέρδισε λοιπόν ο μαγικός κόσμος του δάσους και της τρούφας..έχει δικό της σκύλο την Ναόμι και εκπαιδεύεται στο κυνήγι από σπουδαίους κυνηγούς! Από ότι μου εκμυστηρεύτηκε τρώει την τρούφα ακόμη και με φασόλια μαυρομάτικα..την βάζει και στο πρωινό της!!!! Με τον Στέλιο Βλατάκη και τον Χρήστο Αποστόλου τους πρωτοπόρους του συλλόγου εκπαιδεύουν μία ομάδα κυνηγών τρούφας στην Ιεράπετρα γιατί μετά από έρευνα της ομάδας διαπιστώθηκε ότι η Κρήτη είναι ένας πλούσιος τόπος παραγωγής τρούφας.
Ήδη έχουν προχωρήσει σε τυποποίηση της δικιάς τους τρούφας που συλλέγουν απ όλη την Ελλάδα στις εξής μορφές :

  • Πατέ εποχιακής τρούφας
  • Φέτες εποχιακής τρούφας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρέσκο βούτυρο με 5% εποχιακής τρούφας
  • Ολόκληρη εποχιακή τρούφα σε άλμη
Ταλιατέλες με τρούφα (Bianchetto  Borchii)

Tαλιατέλες με τρούφα



Υλικά (για 4 άτομα)

500 γραμ. ταλιατέλες 
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρή τρούφα

Η σάλτσα: Ζεσταίνουμε  60 γραμ. βούτυρο και προσθέτετουμε το τυρί. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί, ρίχνουμε το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι και την μισή μας τρούφα σε λεπτές φέτες. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ώστε να βγει το άρωμα της τρούφας.

Τα ζυμαρικά: Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, η επιθυμία μας είναι να παραμείνουν al dente .Tα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο απ’ το νερό που έβρασαν.Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα.
Την ώρα του σερβίρισματος:  Βάζουμε πάνω στα μακαρόνια φλούδες τρούφας και σερβίρουμε αμέσως.




https://www.facebook.com/pages/Troufonomades/1441925806062198?fref=tshttp://www.troufonomades.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου