Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Sorbet πεπόνι του Βασίλη Τζίμα


Τώρα που σφίγγουν οι ζέστες..χρειαζόμαστε πάγο!! ΝΑ λοιπόν το πρώτο Σορμπεδάκι του καλοκαιριού!! Πανεύκολο!! Απολαύστε το !!


Υλικά
1000 γραμμ. ώριμο πεπόνι μόνο σάρκα (καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια)
450 γραμμ. ζάχαρη καστανή
5 κουταλιές χυμό λεμονιού
250 ml νερό
90 ml vodka



Έχω προτιμήσει το ιταλικό πεπόνι..όμως μπορείτε να φτιάξετε το σορμπέ σας και με το κλασσικό ή και με το μουλκέικο (μακρύ)  

Εκτέλεση
 Χτυπάμε το πεπόνι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

 Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, τη βότκα. 
 Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.
 Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το σορμπέ μας σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Όταν παγώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
   Επαναλαμβάνουμε κάθε μισή ώρα για 5-6 φορές, μέχρι να πήξει εντελώς.

Μία συνταγή του Chef Βασίλη Τζίμα



Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου