Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Προφιτερόλ του Αναστάσιου Αθανασιάδη!!




Σάλτσα προφιτερόλ

Υλικά

Α’ Μείγμα


3 λίτρα γάλα 350γρ. ζάχαρη

Β’ Μείγμα

1 κιλό ζάχαρη230γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο150γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο3 αυγά

Γ’ Μείγμα
1 σφηνάκι κονιάκ1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε το Α μείγμα σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Ταυτόχρονα βάζουμε το Β μείγμα σε μία Μπασίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν αρχίσει και φουσκώνει το Α μίγμα ρίχνουμε αμέσως μέσα και το Β μίγμα και ανακατεύουμε καλά έως ότου πήξει η σάλτσα μας.
Αφού πήξει πολύ καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Γ 
μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.




Κρέμα Πατισερί

Α μείγμα σε κατσαρόλα 600 γάλα 300 κρέμα γάλακτος 160 ζάχαρη Β μείγμα σε μπασίνα 2 αυγά 5 κρόκοι 100-110 κορν φλάουρ Γ μιγμα στο τελος 100 βούτυρο 1 βανίλια Δ μείγμα 300 γρ σαντιγύ



Eκτέλεση

Βάζουμε το Α μείγμα σε μία κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά κ ταυτόχρονα σε μία μπασίνα ανακατεύουμε καλά το Β μείγμα .

Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς το Α μείγμα αδειάζουμε λίγο μέσα στο Β μείγμα κ ανακατεύουμε καλά

Αφήνουμε να βράσει το Α μείγμα κ μόλις πάει να φουσκώσει,ρίχνουμε μέσα κ το Β μείγμα κ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα(ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΗΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ) και αποσύρουμε απ τη φωτιά

Τέλος βάζουμε κ το Γ μείγμα ,σκεπάζουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν κρυώσει καλά,χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μαζί με το Δ μείγμα μέχρι να αφρατέψει
Τοποθετούμε ψυγείο κ τη χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε(γεμιση για σουδάκια,εκλαιράκια,τάρτες,μιλφέϊγ κτλ)



Σερβίρουμε είτε σε μπολ ή σε ποτήρια με σουδάκια και κρέμα ή με μπισκότα τριμμένα ή με κέικ κομμένο σε κυβάκια. Γαρνίρουμε με σαντιγί και ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου